Problemi u prometu! Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena samo za osobna vozila, u Gorskom kotaru očekuje se prvi ovogodišnji snijeg!

130

Jak vjetar stvara probleme u prometu. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila obilaze starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), javlja HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Vlažnih i skliskih kolnika ima u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog rosulje koja se ledi u dodiru s tlom moguća je mjestimična poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju iz HAK-a.

Na cestama u unutrašnjosti magla mjestimice smanjuje vidljivost. Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Najavljena je promjena vremena sa snijegom i susnježicom, osobito u Lici i Gorskom kotaru, ali i u nizinskom dijelu unutrašnjosti te kišom koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. Moguća je poledica i stvaranje snježnog pokrivača, a u priobalju i jak vjetar.

Iz HAK-a apeliraju na vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme te daju prednost prolaska vozilima zimske službe.

Komentari