Piromanka zapalila dva paketa kocaka za potpalu vatre, pa otišla na posao u HAC!

28
Požar kod Šibenika Foto/Ministarstvo obrane

Povodom izazivanja požara u šibenskoj Dubravi policija je na današnjoj konferenciji za novinare otkrila detalje istrage nad osumnjičenom 53-godišnjakinjom.

Utvrđeno je da je osumnjičena 27. srpnja oko 13.20 sati u mjestu Dubrava kod Šibenika, na cesti koja vodi od zaseoka Relje-Junakovići i Južni Škugori u pravcu Grada Šibenika, u namjeri da požarom izazove opasnost za život ljudi i imovinu većeg opsega, svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru, rečeno je na konferenciji za novinare.
Osumnjičena je toga dana prilikom odlaska na posao podmetnula požar s prethodno kupljenim kockama za potpalu vatre. Upaljačem je pokušala zapaliti jedno pakiranje kocaka za potpalu. Vatra je zahvatila travu, makiju te kartonsko pakiranje tih kocki. Osumnjičena je potom zapalila drugo pakiranje kocki za potpalu vatre koje je izgorjelo, a  vatrom je zahvaćena trava, makija i stabla borova. Požar se razbuktao požara te se uslijed jakog južnog vjetra proširio i zahvatio ogromnu površinu prema sjeveru, prijeteći imovini i stanovništvu, koje je moralo biti evakuirano.
Po dovršeno kriminalističkom istraživanju osumnjičena je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predana pritvorskom nadzorniku PU šibensko kninske.

Komentari