Naputak Ministarstva obrazovanja: “Otkažite sva organizirana putovanja u Italiju!”

127
Foto/MZO

Ministarstvo obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.

Sukladno preporuci Ministarstva zdravstva, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana

Skrećemo Vam pažnju na stranice Ministarstva zdravstva na kojima možete pronaći informacije o koronavirusu (2019-nCoV) i mjerama prevencije koje Vas molimo da prenesete učenicima. Također Vas molimo da nam pošaljete podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja lipnja na mail adresu odgojiobrazovanje@mzo.hr.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji sa ostalim nadležnim Ministarstvima prati situaciju i na vrijeme ćemo Vas obavještavati o eventualnim novim preporukama“, navodi se u uputi Ministarstva obrazovanja.

Učenici i profesori pulske gimnazije, koji su u subotu bili na tradicionalnom karnevalu u Veneci, u kućnoj su izolaciji.

gimnazija

„Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu. Kućna izolacija znači NE IZLAZITI iz kuće, ne samo ne ići u školu“, priopćeno je iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

 

Komentari