Interventni policajac spasio muškarca koji je završio u moru u vrijeme održavanja karnevala

18
policija

Sinoć je u Rijeci završio Riječki karneval 2020. – Međunarodna karnevalska povorka, na kojoj je sudjelovalo više od 60 tisuća posjetitelja. Tijekom ove karnevalske povorke nije bilo značajnijeg narušavanja javnog reda i mira.

Ipak, interventna policija spasila je muškarca koji je završio u moru. Riječ je o hrabrom činu pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka koji je tijekom osiguranja uočio osobu u moru gdje pluta. Skinuo je policijsku odoru s opremom i skočio u more kako bi spasio osobu što je pala u more. S  55-godišnjim hrvatskim državljaninom interventni policajac je plivao do rive gdje su ga uz pomoć vatrogasaca izvukli iz mora.

Pripadnici Interventne jedinice policije Rijeka postupali su i prema dvoje alkoholiziranih hrvatskih državljana koje su priveli zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno, vrijeđanja i omalovažavanja policije i građana. Po završetku postupanja, dvojac je prekršajno sankcioniran u skladu sa  Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, Zakona o osobnoj iskaznici.

Tijekom održavanja povorke dvije su osobe lakše ozlijeđene, a zatečena je i jedna osoba s manjom količinom marihuane.

Na Adamićevom gatu potonula je barka, u tijeku je utvrđivanje vlasnika plovila i okolnosti ovog događaja.
Pronađeno je i više novčanika s novcima i dokumentima, mobitela i drugih izgubljenih predmeta.
Policija poziva građane, vlasnike izgubljenih stvari, da se jave u I. policijsku postaju Rijeka ili u sjedište PU primorsko-goranske, Žrtava fašizma 3, u nalazni ured.

Nakon završetka okupljanja, u 24 sata promet je normaliziran na svim prometnicama grada Rijeke. Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje svim građanima i posjetiteljima što je ovaj događaj protekao u povoljnom stanju javnog reda i mira.

Komentari