Italija zbog koronavirusa postala crvena zona, županijski Stožer civilne zaštite traži pojačani nadzor Rupe i Pasjaka

135

Cijela Italija zbog koronavirusa postaje crvena zona, objavio je u dramatičnom obraćanju javnosti talijanski premijer Giuseppe Conte.
Cijela Italija tako postaje karantena, zaštićena zona. Razlog je tomu veliki rast broja zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Diljem zemlje zabranjena su javna okupljanja, kretanje je u Italiji ograničeno tek na odlazak na posao, iz zdravstvenih razloga ili pak u hitnim slučajevima.

italija
Foto/Twitter

Događanja u susjednoj Italiji povod su zahtjevu Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije za pojačanim nadzorom graničnih prijelaza Pasjak i Rupa.

“Ispred Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije tražimo pojačani nadzor graničnih prijelaza Pasjak i Rupa nakon što je Republika Italija u svojim najugroženijim regijama s najviše oboljelih od korona virusa uvela strogu zabranu ulazaka i izlazaka s tog područja“, zatražio je zamjenik primorsko-goranskog župana i načelnik Stožera Marko Boras Mandić.

Dodao je kako su Primorsko-goranska i Istarska županija, regije gdje je i najveća migracija sa susjednom Italijom, a naročito regijom Friuli Venezia Giulia, gdje također raste broj oboljeli, ali još uvijek nije proglašena rizičnom zonom. ”

Neke države, poput Austrije i Češke, pod pojačani nadzor stavile su sve ulaske iz Italije neovisno iz koje regije ljudi dolaze“, rekao je Boras Mandić i dodao kako bi takva odluka s naše strane pojednostavila i ubrzala rad granične policije.

Posljednje, Austrija je zabranila ulaske iz Italije, javlja Reuters.

Komentari