46% žena već je istaknulo kako osjeća burnout: Stručnjakinja je podijelila tehnike za smanjenje ljetnog izgaranja kod zaposlenih majki

40

Ljeto bi moglo donijeti određene izazove za zaposlene majke koje se moraju baviti djecom kod kuće kao i svojim profesionalnim životom. Planiranje unaprijed, pridržavanje omjera između posla i života i razmatranje načina pristupa hibridnom radu neka su od rješenja koja preporučuju stručnjaci za smanjenje izgaranja i povišene razine stresa.

53% žena prijavilo je povećanu razinu stresa, dok 46% priznaje da se osjećaju izgorjelo na svom radnom mjestu. S obzirom na to da se od mnogih zaposlenih žena, koje su ujedno i majke, očekuje da u istom svojstvu usklađuju profesionalni i obiteljski život, ljeto bi se moglo pokazati još izazovnijim zbog školskih praznika.

Diana Blažaitienė, stručnjakinja za rad na daljinu i osnivačica Soprana Personnel International, agencije za zapošljavanje i iznajmljivanje osoblja, kaže da postoje načini za žene da upravljaju svojim obiteljskim i profesionalnim vremenom tijekom ljeta i smanje pritisak na svoje mentalno zdravlje.

Planiranje unaprijed

Stručnjakinja poziva da počnete planirati školske praznike unaprijed kako biste suzbili stres koji dolazi od ophođenja s djecom izvan škole tijekom radnog tjedna.

“Planiranje vremena do najsitnijih detalja – obroka, aktivnosti, datuma igranja, važnih telefonskih brojeva, kontakta za hitne slučajeve – nudi sigurnost da su svi dijelovi dana zbrinuti. Kalendar ili dnevni red može se postaviti negdje gdje cijela obitelj može vidjeti i pozvati se na njega”, rekla je gospođa Blažaitienė. “Ali u isto vrijeme, plan ne mora biti pretrpan aktivnostima – dovoljan je jedan važan zadatak dnevno da ne dopustite da stres nadvlada žene.”

Gospođa Blažaitienė preporuča podijeliti dnevni red s članovima obitelji, posebno s djecom, i učiniti ih saveznicima tijekom ljetnih praznika. “Ako djeca znaju kakav je njihov dnevni raspored i što se od njih očekuje, možda će osjećati jači osjećaj dužnosti i stoga će biti spremniji pomoći.”

Potreba za uspostavljanjem hibridnih pravila rada

Fleksibilni rad na daljinu možda nije opcija za zaposlene majke jer u nekim slučajevima to može značiti da propuštaju značajne mogućnosti profesionalnog rasta. Istodobno, mogu imati osjećaj da se više truda na poslu dok preuzimaju više odgovornosti kod kuće. Iako povratak na potpuni rad na licu mjesta možda neće biti moguć s djecom koja borave u školi ljeti, gospođa Blažaitienė vjeruje da se moraju uspostaviti određena pravila kako bi se izbjeglo preopterećenje.

Rad kod kuće ne znači da osoba treba istovremeno obavljati sve kućanske poslove. Naprotiv, zaposlene majke trebale bi se držati strogog omjera rada i odmora i obavljati radne zadatke samo tijekom radnog vremena umjesto da rade kućanske poslove po cijeli dan i rade do kasno u noć kada svi spavaju,” odmjerila je stručnjakinja. “Prekovremeni bi mogao dodatno povećati razine stresa i izgaranja, pa bi moj savjet bio pratiti odrađene sate i ne prelaziti potrebnu granicu.”

Kvalitetno slobodno vrijeme—prioritet u smanjenju izgaranja

Iako ljeto nije sve u odmoru za zaposlene odrasle osobe, kvalitetno slobodno vrijeme je neophodno bez obzira na godine, tvrdi gospođa Blažaitienė. “Ovdje se marljivo planiranje vremena isplati – planiranje kvalitetnog vremena samo za sebe moglo bi pomoći zaposlenim majkama da uspostave ravnotežu između posla i života.”

Stručnjakinja predlaže da žene s djecom odvoje vrijeme rano ujutro ili kasno navečer samo za sebe i rade nešto što im znači kvalitetno slobodno vrijeme – to im pomaže da se napune i izbjegnu osjećaj da im cijela energija odlazi na brigu o djeci, kućanske poslove i radne projekte.

L.B.

Komentari