Riječki školarci i studenti nastavljaju se boriti za klimu, organiziran novi prosvjed

54
Foto/Facebook

Početkom školske godine učenici se vraćaju u klupe, a riječki učenici i na ulicu noseći transparente. Riječ je o prosvjedu koji se održavao svakog petka nekoliko mjeseci prošle školske godine, a nastavlja se i u školskoj godini 2019/2020.

Prosvjed za klimu, koji je u svijetu pokrenula Greta Thurnberg, okuplja sve mlade, uglavnom srednjoškolce i studente, koji se čvrsto bore za bolje uvjete življenja, tj. zdrave uvjete kojima će se smanjiti globalno zatopljenje.

“Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere. No nažalost, šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se ne više toliko polako, već jako brzo krećemo gušiti u vlastitome smeću”, ističu riječki aktivisti za klimu i organizatori prosvjeda.

No ustrajni su i dalje pa će se 20. rujna održati novi prosvjed. Vrijeme i mjesto ostaje isto: petak u 18 sati na riječkom Korzu. Riječki aktivisti pozivaju sve da se pridruže mirnom prosvjedu za klimu.

“Ponovno prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita.
Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami.
Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške.
Pozovite sve koje znate, prijatelje, obitelj, kolege, mame, tate, bake, djedove, susjede, poznanike i nepoznanike, vrijeme je da se sadašnje generacije ujedine i bore za one buduće”, poručuju riječki aktivisti.

 

Komentari