Krizni eko stožer Marišćina poziva na prosvjedni skup “Hod za čisti zrak”

63
Nel Pavletic/PIXSELL

Još jednom prosvjednom akcijom „Hod za čisti zrak“  koja će se održati u subotu 23. ožujka 2019. mještani Marčelja i Viškova žele dati do znanja da je pravo na čisti zrak kategorija zajamčena Ustavom RH!

Zar je potrebno ponavljati da se odgovorni  trebaju probuditi i  zdravlje mještana staviti prije interesa politike, jer ZDRAVLJE NEMA CIJENU!“, poručuju iz udruge Krizni eko stožer Marišćina

Politika je ŽCGO Marišćinu dovela, politika ju mora i zatvoriti! Zato još jednom apeliramo na Ministra zaštite okoliša i energetike da ne dvoji već da zatvori ŽCGO Marišćina, jer i mi ne dvojimo, mi želimo odvajati! 

„Neka se napokon počnu poštovati EU Direktive, Zakon o održivom gospodarenju otpadom, Plan gospodarenja otpadom i Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koji vrlo jasno navode potrebu odvajanja biorazgradivog otpada i metode njegove obrade. 

ŽCGO Marišćina smrdi i smrdjet će sve dok bude tu i dok se na postrojenju na Marišćini bude prihvaćao bio otpad bez prethodnoga odvajanja!

Ovoga puta krenuli smo od  Crne jame Sovjak te saniranog odlagališta Viševac. Crna jama, odlagalište opasnog otpada Sovjak  nalazi se tik uz staro odlagalište komunalnog otpada Viševac na Viškovu. Crna jama Sovjak je  strava i užas, ono najgore što čovjek može učiniti prirodi, ekološka sramota ne samo riječka, kvarnerska nego i hrvatska!“, upozoravaju iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

Pozivaju sumještane da se im se u subotu, 23. Ožujka 2019.  pridruže u  hodu protiv trovanja sa smetlišta Viševac, jame Sovjak i smetlišta Marišćina i sudjelovanjem u prosvjednoj akciji učinite nešto za zdravlje i budućnost svi, osobito naše djece.  Okupjlanje je u subotu, u 10 sati kraj jame Sovjak, odakle se šetnjom kreće prema lokaciji ŽCGO „Marišćina“.

Pridružujte nam se putem! Tko? Svi mještani, obitelji i svi ljudi dobre volje od 1 do 100 godina“, pozivaju iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

.

 

Komentari