Više od 50 tisuća djece iz cijelog svijeta ljetovalo u Hrvatskoj

26

Jedna posebno lijepa i inspirativna priča ispričana je ovog ljeta u Hrvatskoj. Više od 50 tisuća djece iz cijelog svijeta ljetovalo je u Hrvatskoj sudjelujući u programima zagrebačkog Vladimira Nazora.

I dok Hrvatska slovi kao skupa destinacija, još uvijek postoje mjesta koja su financijski prihvatljiva. Razvijen je dio turizma koji sve više privlači i brojne mlade iz Europe i svijeta, stigli su iz SAD, Francuske, Rusije, Italije, Mađarske, Poljske, Ukrajine, zemalja regije i naravno, iz svih dijelova Hrvatske.

Losinj 13

Posebnost programa koji su prepoznati u svijetu je 24 satna skrb djece od strane voditelja, animatora i zdravstvenog osoblja koji su djeci na raspolaganju tijekom cijelog dana. Svi vanjski suradnici prolaze višednevnu Nazorovu edukaciju koja ih priprema za rad s djecom. Niz je tu i edukativnih radionica tijekom godine koje pripremaju sve suradnike za što bolji rad s djecom“, ističe voditelj podružnice Nazor Tomislav Družak i dodaje: „Tu je naravno i smještaj koji je u potpunosti prilagođen djeci. Smještaj je u višekrevetnim sobama uz sobu za voditelje koji su im u svakom trenutku na raspolaganju. Svi naši hosteli i kampovi nalaze se daleko od prometnica, odmah uz more s vlastitom plažom, te sportskim terenima, parkom i svemu što je djeci potrebno za bezbrižan odmor. Na svim našim plažama imamo organiziranu i spasilačku službu!

lošinj nazor

U Zlatokrili na Velom Lošinju ovog je ljeta boravilo više od tri tisuće djece na tjednim ili dvotjednim programima.

Tijekom dana tu su brojne aktivnosti u kojima mogu sudjelovati ovisno o afinitetu, ali tu su i voditelji koji će ih uvijek potaknuti da sudjeluju i probaju nešto novo. Lošinj je prekrasan otok, a cilj nam je da ga i djeca upoznaju i zavole pa tako uz razne šetnje, posjet Kuli, Plavom svijetu, Muzeju Apoksiomena tu je i nezaobilazan izlet na Susak kojeg djeca posebno vole zbog prekrasne pješčane plaže“,  kazala je voditeljica programa Sandra Vicković dodavši kako je ljetovanje za djecu i mlade idealna prilika za stjecanje novih iskustava, novih prijateljstva i zabavu.

Losinj 15

“Ovo je, svakako i odlična prilika za roditelje da omoguće svojoj djeci izvanredan način odrastanja, a i da ponešto nauče o njima samima“, rekla je voditeljica Vicković.

Ovog ljeta za vrijeme trajanja programa, djeca i mladi boravili su u grupama, unutar kojih aktivno sudjeluju prvenstveno u socijalizacijskim i suportivnim aktivnostima, njeguju se i komunikacijske radionice te se potiče kreativno stvaralaštvo.

Losinj 16

Odlično mi je bilo u svim ovim odmaralištima. Bilo je dobrog društva, najbolji krevet za spavanje, svaki dan neke zabavne aktivnosti pa je bilo veselo. Posebno su mi se svidjele kreativne radionice u kojima smo otkrili i neke od svojih talenata“, izjavio je 8-godišnji Vito Štimac iz Zagreba koji je ovog ljeta s Vladimir Nazorom bio na čak tri lokacije u Savudriji, Dugoj Uvali i Velom Lošinju.

Losinj 6

Vladimir Nazor je Podružnica Zagrebačkog holdinga osnovana 1962. godine kao Ustanova za organizirani odmor djece i omladine Grada Zagreba s ciljem osmišljavanja, promocije i provedbe programa organiziranog boravka grupa djece i mladih iz zemlje i svijeta u specijaliziranim objektima opremljenim potrebnim sportskim terenima i prostorima za provedbu raznovrsnih grupnih aktivnosti.

Komentari