Vikend rekorder zaustavljen kod Vrbovskog, izmjereno mu 2,37 promila alkohola u krvi!

49
policija-stop

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti PU primorsko-goranske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.
Vikend rekorder u alkoholiziranosti je 57-godišnji vozač kojeg je policija zaustavila na području Vrbovskog u nedjelju, 8. rujna, oko 22 sata. Pri koncentraciji alkohola od 2,37 g/kg i bez ikakvih osobnih dokumenata upravljao je osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Istog je dana u Omišlju na otoku Krku oko 1,30 sati priveden 42-godišnji hrvatski državljanin.

Jučer je u Rijeci oko 18.30 sati u Kvaternikovoj ulici 31-godišnji vozač izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. Upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Kumičićeve ulice u smjeru Brdo, nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti te je udario u vozilo ispred sebe. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,07 g/kg.

Noćas je pak oko 1.30 sati u Loparu na otoku Rabu zaustavljeno teretno vozilo marke Iveco, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin bez vozačke dozvole. Provjerom je utvrđeno da se osoba lažno predstavila policijskim službenicima, vozilom je upravljao prije položenog vozačkog ispita tj. prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a vozilom je upravljao i pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 0,73 g/kg. Priveden je u službene policijske prostorije te kao i svi ostali prekršitelji, sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Komentari