Puno sunca, bure, ali i gorskih pljuskova… do daljnjega

202
kiša

Ušli smo u ljetni režim vremena. Uz obalu ne nedostaje sunca i topline, a u gorju pljuskova. Takvo stanje će nas pratiti do daljnjega.

Idućih dana očekuje nas pretežno sunčano, ali gledajući šire područje i nestabilno vrijeme. Glavninu kiše i pljuskova očekujemo u Gorskom kotaru, dok će u BiH oni biti još obilniji i češći.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka te vrlo uporna bura koja će nas pratiti i u idućim tjednima. U zaobalju povremeno može biti lokalnih pljuskova, naročito oko Učke i Rijeke, dok će uz obalu oni biti rijetki, a vjerojatno će po većini i izostati.

Od velikih vrućina još uvijek ne trebamo strahovati, a to možemo zahvaliti za doba godine neuobičajenoj sinoptičkoj situaciji. Naime, nad Atlantikom dominira prostrano polje anticiklone koje će se na sličnoj poziciji zadržavati tjednima.

U takvoj situaciji kopneni dio Balkana očekuje vrlo nestabilno vrijeme uz svakodnevne pljuskove, dok će uz obalu puhati bura uz rijetke pljuskove. Temperature zraka bit će neznatno iznad prosjeka, donosi IstraMet.

Komentari