Primorsko goranska štrudla najbolja je štrudla Hrvatske!

21

Ove nedjelje u Jaškovu, nedaleko Karlovca, održao se ŠtrudlaFest. Birala se najbolja štrudla Hrvatske, a u spravljanju ove divne slastice pobijedio je tim žena iz Severina na Kupi iz Gorskog kotara.
KUD Frankopan žiri je osvojio okusom jabuke i aronije te tako odnio titulu najbolje štrudle Hrvatske.

štrudlafest_2019_1

Drugo mjesto osvojio je tim Srce Jaškova iz Jaškova, dok je treće mjesto preuzeo OPG Kovač, također iz Jaškova.

štrudlafest_2019_16

Budući da drugo i treće mjesto dijele mještani Jaškova, s pravom se može reći da ovo selo s pravom nosi titulu sela štrudle.

štrudlafest_2019_12

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta okupilo je pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, te ponudilo više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Bio je to sjajan gastro događaj, ali i mjesto gdje je sve vrvilo dobrom atmosferom.

štrudlafest_2019_7

Koliko je štrudla bila tražena ove nedjelje pokazuje i brojka od 10 tisuća, koliko je štrudli prodano u samo jednome danu.

štrudlafest_2019_26

Bilo je tu i vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe te dječji kutak.

Cijeli program vodio je Zoran Pribičević koji je sjajno odradio voditeljski angažman, dok je njegova kolegica Doris Pinčić imala svoju radionicu ”Moja najdraža štrudla”, ali i skupa s Brankom Ognjenovićem odabrala najbolju štrudlu Hrvatske.

štrudlafest_2019_5

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena štrudla koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici je otkrila teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice.

štrudlafest_2019_19

Posjetitelje je u ovom živopisnom selu dočekala i najuzornija žena Hrvatske, koja je na licu mjesta pripremala vivodinsku poviticu. Osim na glavnoj pozornici, program se odvijao i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.

 

Komentari