Incident u Rijeci – Na Guvernerovoj palači izvješena talijanska zastava

195
Foto/Twitter

U noći na četvrtak na Guvernerovoj palači u Rijeci izvješena je talijanska zastava. Nakon jutrošnje dojave u 6.45 sati policija je uklonila zastavu Kraljevine Italije, kako je utvrđeno, prenosi Novi list.
Uz zastavu su pronađeni i propagandni materijal. Policija je ispred Guvernerove palače zatekla a potom i privela  dvojicu talijanskih državljana, starosti 19 i 20 godina. Talijani će biti  sankcionirani prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Fotografiju izvješene zastave na svome twitter profilu objavio je novinar Cristiano Puglisi uz tekst u kojem navodi da je zastava izvješena u čast obljetnice D’Annunzievog pohoda na Rijeku, a upravo je Guvemrenrova palača u tom razdoblju bila njegova rezidencija. Rijeku je zauzeo na dnaašnji nad, 12. rujna 2019. godine

Incident se dogodio uoči stote godišnjice okupacije Rijeke od talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija i izložbe “D’Annunzijeva Mučenica – L’Olocausta di D’Annunzio“, koja se večeras otvara u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. ovom izložbom, poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, šaljemo antifašističku poruku.

Komentari