Bura predstavila svojih prvih 100 dana – novi kolodvor, vrtići za sve i besplatni za one starije od tri godine

30

Mnogi koji dolaze na vlast općinama, gradovima, pa i na državnoj razini prvih stotinu dana potroše na učenje na to kako sustav funkcionira, istaknuo je kandidat Bure za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić.

„Mi u Buri nećemo te dane potrošiti na čestitke, proslave i upoznavanja s novim poslom. U prvih 100 dana vlasti Bure možemo ostvariti gotovo polovicu našeg predizbornog programa“, najavio je Burić.

U Buri ističu kako se već dvadeset godina obećava novi autobusni kolodvor, a unatoč utrošenim milijunima kuna u pripremu dokumentacija i projektnih rješenja nismo ni malo bliže početku rada.

„Ono što mi jamčimo je da će do rujna većina velikih poslova novog kolodvora na Delti biti gotova i pred nama će biti samo ušminkavanje novog kolodvora

U prvih stotinu dana osigurat ćemo upis u vrtiće za svu riječku djecu, a nedostatak kapaciteta riješit ćemo kupovinom montažnih objekata i osiguravanjem prostora za rad u njima na različitim lokacijama. Do rujna ćemo osigurati roditeljima sve djece starije od tri godine besplatan smještaj u iste te vrtiće. To nisu pusta obećanja nego izvedivi projekti u izuzetno kratkom roku“, najavio je Burić.

Osvrnuo se je i na svoje protukandidate rekavši kako to oni sigurno neće ponuditi. „To su oni koji s jedne strane brane svog bivšeg poslodavca, gradonačelnika pred mirovinom, ili skrivaju svoje financijere i obećanja koja su im dali skupljajući novac za ambicioznu i skupu kampanju“, upozorava Burić.

Proteklog tjedna Burić je predstavio svoju imovinsku karticu i objavio kako je u kampanji do sada utrošio 50 tisuća kuna.

Tih 50 tisuća kuna nije mali novac ni za kojeg građanina Rijeke. U isto vrijeme mojim protukandidatima ne pada na pamet objaviti što imaju, a još manje koliko su utrošili u skupe savjetnike, marketinške stručnjake, reklamni prostor i svoju vlastitu promociju“, naglašava Burić.

Upozorio je i na činjenicu kako dvoje aktualnih zamjenika gradonačelnika, i protukandidata na izborima prešućuju odgovore na pitanja o trošenju gradskog novca na reprezentaciju.

Imam čvrste indicije da je samo u prosincu 2017. godine potrošeno za jelo, piće i poklone više od stotinu tisuća kuna. Unatoč obavezama o transparentnosti i rokovima kojima je gradonačelnik dužan odgovoriti na pitanja, kao gradski vijećnik nisam dobio odgovore niti koliko je službenih kartica na raspolaganju gradonačelniku, a još manje ispise potrošnje tih istih kartica. Tako se grad ne smije i neće voditi. Bura će u prvih mjesec dana pokazati da je snažan vjetar koji donosi bistro i lijepo vrijeme i jako dobru vidljivost. Siguran sam da to znaju naši glasači i svoje glasove neće dati onima koji već u pred kampanji skrivaju svoje imovinske kartice, skrivaju svoje financijere, kao i obećanja koja su dali njima. Isto tako siguran sam da glasove neće dobiti ni oni koji su dizanjima ruku do sada pokrivali sumnjivu potrošnju našeg zajedničkog, gradskog novca“, zaključio je Burić.

Komentari