Snjeguljica u središtu rasprave zbog toga što ju je princ poljubio bez pristanka

88

Jedan od najpopularnijih Disneyjevih likova Snjeguljica meta je tzv. kulture otkazivanja zbog toga što radnja animiranog filma uključuje poljubac princa koji se događa kad ona spava i bez njezinog pristanka.

Na portalu SFGate objavljena je recenzija Katie Dowd i Julie Tremaine koje su upozorile na problem. One su rekle da je uključen “poljubac koji princ daje Snjeguljici bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna što se događa. Nismo li se već složili da je pristanak u ranim Disneyjevim filmovima glavni problem? Da podučavanje djece da ljubljenje, kad nije potvrđeno da su obje strane voljne sudjelovati, nije u redu. Teško je razumjeti zašto bi Disneyland 2021. godine uključio scenu s tako staromodnom idejom o tome što muškarac smije učiniti ženi.“ Ova recenzija na društvenim mrežama izazvala je ogorčenje. Neki smatraju da bi roditelji trebali podučavati djecu pristanku, ali i razlici između stvarnog života i bajki, dok su drugi kazali da bi Snjeguljica još uvijek spavala da „ovisi o luđacima i kulturi otkazivanja“.

Iz Disneylanda su poručili da “žele da njihovi gosti vide porijeklo i tradiciju koje se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima s kojima se susreću u interakciji s Disneyjem i zato su ovo postavili kao dio sadržaja”, prenosi Index.

Komentari