Renomirani proizvođač dijamanata ulazi na hrvatsko tržište

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima ušao je na hrvatsko tržište i otvorio svoju prvu draguljarnicu.

146

EPL Diamond Grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, ostvarila je svoj ulazak na hrvatsko tržište otvaranjem prve draguljarnice “EPL Yakutian Diamonds” u Centru Cvjetni u Zagrebu. U pitanju je međunarodno poznati brend koji kupcima nudi idealno rezane, najčišće jakutske dijamante i jamči autentičnost i besprijekorne proporcije. Uz draguljarnice u Rusiji i Kazahstanu, zagrebačka draguljarnica je 49. prodajno mjesto ovog renomiranog proizvođača dijamanata.

Zaštitni znak tvrtke su tzv. “Firing Ice” dijamanti izvanrednih karakteristika boje i čistoće, kakvih je samo 0,001% među neobrađenim dijamantima na svijetu.

Radi se o ruskoj kompaniji koja proizvodi i prodaje dijamante i dijamantni nakit za široki raspon kupaca. Cijene počinju na razini od 800 kuna, a mogu dosezati i višestruko više vrijednosti, ukoliko se radi o unikatnom nakitu. Tvrtka je u 2014. godini povećala prodaju nakita za 20 posto u odnosu na godinu prije, te je u prva tri kvartala 2014. ostvarila prihode od prodaje u vrijednosti od preko 32 milijuna eura. U istom razdoblju proizvodnja je rasla za 15 posto, s prihodima od preko 17 milijuna Eura.

Zagreb 260515. Yakutski dijamanti

Nakon spomenute draguljarnice u Zagrebu, u planu je otvaranje novih u nekim turističkim središtima na jadranskoj obali, kao i prebacivanje u Hrvatsku dijela proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu EPL Diamond draguljarnica u Europskoj uniji.

Hrvatska bi tako za EPL Diamong Grupu bila odskočna daska na tržište EU, gdje će otvoriti 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Komentari