Počinje rally Pariz-Bakar!

54

karneval
Ovaj vikend očekuje nas 23. izdanje maškaranog autorallyja Pariz-Bakar, prateće manifestacije Riječkog karnevala, koju organiziraju sportaši Autokluba Rijeka.

Okupljanje će biti u Ulici Krimeja već u 7.30 ujutro, gdje će se nakon starta i zadržavanja na Korzu krenuti prema Kostreni i Bakru. U Bakru će se održati brojni ispiti spretnosti i uživati u popratnom sadržaju.

„Zasad je primljeno četrdesetak prijava, no očekujemo između sedamdeset i osamdeset vozila. Najveći broj sudionika prijavljen je iz Rijeke, no ima prijava i iz Varaždina te Zagreba.“ otkrio je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka.

Vozilo mora biti registrirano, maškarano, a maškarani moraju biti i sudionici. Dužina rallyja je 19,8 kilometara, vrijeme vožnje je 120 minuta, a prosječna brzina vožnje 10km/h.

Također se nastavlja suradnja Riječkog karnevala i Tower Centra Rijeka, u kojem će se i ove godine održati Izbor princa i princeze karnevala, koji će s meštrom Tonijem predvoditi dječju karnevalsku povorku.

Izbor će se održati 16. veljače u 16,30 sati, a zbog velikog interesa djece broj prijava je ograničen na 35 sudionika, no još uvijek ima nekoliko slobodnih mjesta.

karneval44

Najavljene su i brojne maškarane promenade, zabave i koncerti u suradnji sa Zagrebačkom pivovarom, u prostoru Ex port Delta, maškarani tanci i iznimno bogat dječji program.

„Iznimno se ponosimo i humanitarnim, dobrovoljnim davanjem krvi, koje će se održati 19. veljače od 15 do 19 sati na odjelu Transfuziologije KBC-a Rijeka. Pozivamo sve da nam se pridruže i daju krv za one kojima treba pomoć!“ zaključila je Ines Boban Štiglić.

Komentari