Dan otvorenih vrata policije – Žele privući mlade za zanimanje policajca ili policajke!

88
Foto/MUP

U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Centra Zamet u Rijeci, Trg riječkih olimpijaca 1, održat će se Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske.

Tom će se prilikom održati niz različitih aktivnosti kako bi se privukao što veći broj zainteresiranih  kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2019./2020.

Policijski službenici PU primorsko-goranske prezentirat će praktična znanja i vještine koje se mogu steći tijekom školovanja na Policijskoj školi.

Demo timovi“ policijskih službenika praktično će pokazati kako se pravilno koristi i rukuje vatrenim oružjem, primjenjuju policijske ovlasti te tehnike borilačkih vještina. Osim toga, svi zainteresirani moći će provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su inače potrebne za upis u Policijsku školu.

Policija će tom prigodom prikazati dijelove tehnike i opreme s kojom se svakodnevno koristi poput policijskih vozila, ali i prometne opreme, zatim opreme interventne i specijalne policije, granične i pomorske policije, kao i opreme za protueksplozijsku zaštitu. Uz navedeno prikazat će se dijelovi kriminalističke tehnike te demonstracija nekih policijskih poslova.

Posjetite Dan otvorenih vrata, upoznajte se s uvjetima natječaja za zanimanje policajac/policajka objavljenim 1. ožujka 2019. godine.

Proširite sliku o radu policije, njenom osposobljavanju i obrazovanju, te mogućnostima zapošljavanja.

Poseban poziv upućuju onima koji imaju želju postati policajac ili policajka, hrvatski su državljani sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i mlađi od 28 godina. Ovo je prilika i svim drugim građanima da se pobliže upoznaju s radom policije, opremom i tehnikom koju koriste u svakodnevnom radu.

Komentari