[VIDEO] Na greškama se (ne)uči! Uhićena piromanka i 2017. godine podmetnula sedam požara, slobodna ko’ ptica ponovila je djelo!

45
Foto/MUP Twitter

U ponedjeljak su iz šibensko-kninske policije izvijestili kako se nastavlja kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem velikog požara koji je buknuo u subotu oko 13,30 sati u Južnoj Dubravi kod Šibenika, piše Šibenski.hr

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ženi koja je u srpnju 2017. godine na području šibenske Dubrave, zaselaka Relje i Junakovići potpalila čak sedam požara.

U  policiji su tada zaključili kako je žena bila u neubrojivom stanju te joj je kazna zatvora zamijenjena liječenjem na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi, prenosi Šibenski.hr, dok Jutarnji list neslužbeno doznaje da je riječ o zaposlenici HAC-a koja od 2005. godine radi na naplatnoj kućici Skradin.

Vezano uz medijske upite, HAC može potvrditi kako je danas zaprimio službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom HAC-a, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa.

Također, možemo potvrditi da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tijekom dana iz HAC-a stiglo je priopćenje.

Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice. Na žalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama.

Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području.”, navode u priopćenju.

 

Komentari