Burna nedjelja – Čak dvije akcije makarskih HGSS-ovaca u jednom danu, na Biokovu spašavali pothlađene strance, Čehe, Poljaka…

17
Foto/Facebook HGSS

Nedjelja je za ekipu makarskog HGSS-a bila itekako burna. Prvu su dojavu primili u 16:35 preko centra 112 Split. Trebalo je spasiti troje mladih stranih državljana izgubljenih na Biokovu. Uhvatilo ih je jako grmljavinsko nevrijeme, pa se dvoje dežurnih spašavatelja u roku od pet minuta uputilo se u akciju.

U 17:05 sati stigli su do unesrećenih te ih nakon utopljavanja i okrjepe odveli do broda gdje su bili smješteni. Jučer se na Biokovu u samo par sati izmijenilo četiri godišnja doba i po tko zna koji put pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti „klopka“ i u ljetnim mjesecima.

I tek što su se vratili u bazu, putem centra 112 stiže nova dojava da je na Sv. Juri, na vrhu Biokova mladog Poljaka uhvatilo snažno nevrijeme te kako se u napadu panike bori za život.

hgss makarsa1
Foto/Facebook HGSS

Dežurni spašavatelji, među njima i liječnik HGSS-a – Stanice Makarska izlaze na teren i kreću prema najvišem vrhu Biokova. Usput su susreli dvoje mokrih i pothlađenih Čeha koje su zbrinuli, utoplili ih i smjestili u službeno vozilo. Po dojavi HGSS-ovi spašavatelji kontaktirali su djelatnike Odašiljača i Veza koji se nalaze na tornju Sv. Jure. Oni su pronašli unesrećenog Poljaka i utoplili ga u njihovoj zgradi. Nakon pregleda, svi su se zajedno spustili u bazu.

 

Komentari