Specijalno priznanje “Uspjehu” Danisa Tanovića

35

Na 71. izdanju Međunarodnog festivala “Prix Italia” održanog u Rimu od 23. do 28. rujna u organizaciji čuvene RAI, prva HBO serija južnoistočne Europe, dobila je prestižno “Specijalno priznanje”!

“Prix Italija”, među najstarijim starokontinentalnim televizijskim manifestacijama, fondiran 1948. godine u Capriju, dodijelio je nagradu “Uspjehu” redatelja Danisa Tanovića u kategoriji “Drama”, među 44 nominirana naslova.

gettyimages-499277082-612×612
Danis Tanović (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Žiri pod predsjedništvom Mylène Verdurmen iz nizozemske TV kuće NPO, čiji su članovi bili Riet De Prins, zaposlen u belgijskoj VRT, Jasminka Živalj iz hrvatske HRT, Anne Didier iz pariške France 2, Wolfgang Feindt koji radi u njemačkoj ZDF televiziji, Klara Piwoni-Cieslinska, urednica poljske TVP, Rastislav Durman iz srpske RTS i Amna Maksumić sa švedske televizije SVT jednoglasno su odabrali “Uspjeh”, kao savršen odraz vremena  u kojem živimo.

Uspjeh Le Succès serie HBO d’Europe du sud-estUspjeh Le Succès tv série de Danis Tanovic primée en ItalieSerija je dostupna online video streaming uslugama: HBO GO. Podsjetimo se da je Marjan Alčevski ostvario scenario kao jedan od pobjednika HBO Adria First Draft natječaja. Izvrsni producenti su Steve Matthews i Jonathan Young iz HBO Europe, njihova kolegica Emma Turner je nadzorna producentic, a produkcije se prihvatila Ana Balentović, takodjer iz HBO Europe, uz podršku Nebojše Tarabe i Miodraga Sila iz “Drugog Plana”.
Glavne uloge ostvarili su Tara Thaller, Toni Gojanović, Iva Mihalić, Uliks Fehmiu i Marija Skaričić.

Džana Mujadžić

Komentari