Majka traži četiri junakinje koje su joj pomogle spasiti sina: “Na raskrižju je odjednom prestao disati!”

  189
  majka i dijete

  Portalu Slobodna Dalmacija, javila se majka s molbom za pomoć. Naime, četiri žene su joj u najgorem trenutku pružile pomoć.

  U utorak oko 19:30 sati zbog vrlo visoke temperature, njezin je jednogodišnji sin morao na hitni dječji prijem. Liječnici su ga pregledali, analiza krvi je pokazala kako ima virozu i poslali su ga s roditeljima kući. Pri povratku kući, na raskrižju je sin prestao disati, tijelo mu se grčilo, dok je okretao očima. Majka se u tom trenutku smrzla i nije znala što učiniti.

  Zaustavili su se, a u pomoć su im priskočili ljudi. Iz jednog automobila izašli su mladići koji su pomogli pri organizaciji prometa i nešto kasnije zaustavili kola hitne pomoći. Iz drugog automobila su dotrčale tri žene. Jedna žena uzela je dijete iz naručja majke i masirala mu prsa, a druga mobitel. Nazvala je Hitnu pomoć i tješila roditelje. Iz trećeg vozila je dotrčala još jedna žena, strankinja. Tri žene bile su medicinske sestre koje su se taman vraćale kući nakon odrađene smjene u bolnici. Četvrta žena također je medicinska sestra, koja se nalazila na godišnjem odmoru u Splitu.

  Sin je odvezen u bolnicu gdje su mu dijagnosticirane febrilne konvulzije i gdje je zadržan četiri dana. Majka je sada u potrazi za ovim ženama koje su joj pomogle kako bi im zahvalila.

  “Kao da ih je Bog poslao. Zagrlila me jedna od njih, tješila me kako će sve biti u redu, topla, draga žena. Sve je bilo kao u nekom filmu”, kazala je dječakova majka

  L.B.

   

  Komentari