Pravi adventski ugođaj u Zajcu: Ne propustite izvedbe „Orašara“

78

Nedostaje vam uobičajenih adventskih događanja u našem gradu? Adventsko ozračje ispunilo je već kazališnu zgradu, pravu adventsku oazu u sigurnom okruženju. Doživite božićni ugođaj i dođite na izvedbe baleta „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candie 16., 17., 18., 19., 21. i 22. prosinca.

Jedan od najpopularnijih baletnih klasika, temeljen na fantastičnoj bajci E. T. A. Hoffmanna „Orašar i kralj miševa”, postao je simbol Božića bez kojeg je teško zamisliti blagdansko vrijeme. Omiljeni obiteljski balet koji vole i mali i odrasli uvest će vas u čarobni svijet Disneyevske bajke. Uprizorenje talijanskog koreografa de Candia transformira poznatu baletnu priču u sadašnje doba. Koreograf publici otvara novi svijet između stvarnosti i sna u kojem je sveprisutna čarolija.

Balet je bio premijerno izveden u prosincu prošle godine i oduševio je i publiku i kritiku. „Scenografija, kostimi, dizajn svjetla i uigrani plesači, dinamična igra svakog protagonista, zadivljujuće pretapanje stvarnosti i sna, sve je to emotivno djelovalo na publiku do posljednjeg tona i pokreta“, zaključila je Gloria Fabijanić Jelović u svom osvrtu za Radio Rijeku.

Čekamo vas u adventskom „Zajcu“, a do tada donosimo djelić atmosfere kroz trailer.

Komentari