Američki veteran pronašao Francuskinju u koju se zaljubio tijekom Drugog svjetskog rata, nakon 75 godina

990

Veteran iz Drugog svjetskog rata K.T. Robbins preplavio je naslove medija nakon što se ponovno ujedinio sa svojom dragom Francuskinjom. 97-godišnji Robbins imao je 24 godine kada je 1944. upoznao Jeannine Pierson. 92-godišnja dama tada je imala 18 godina. Rat je samo ojačao njihovu ljubav. Robbins je bio smješten u rodnom gradu svoje drage, Brieyu, gradu na sjeveroistoku Francuske. S damom se upoznao preko njezine majke koja mu je prala prljavu odjeću.

Dva mjeseca nakon što su se zaljubili, Robbins je poslan na borbu na Eastern front. Morao je napustiti ljubav svog života. Njegovo je srce bilo tužno i ispunjeno obećanjima. “Rekao sam joj da ću se možda vratiti, ali to se nije dogodilo tako”, rekao je ratni veteran u intervjuu za francuski televizijski kanal France 2. Jeanine je puklo srce. “Kad je otišao u kamionu, plakala sam, naravno, bila sam jako tužna“, rekla je. “Voljela bih da se nakon rata nije vratio u Ameriku.”

Rat je priveden kraju 1945. Jadna Jeanine čekala je svog Amerikanca i čak je naučila neke engleske fraze. Robbins se nije pojavio. Uvršten je u 26. pješaštvo, prvu diviziju, a kući se vratio nakon što je rat završio. Upoznao je Lillian i vjenčali su se. 2015. Lillian je umrla u 92. godini, nakon što su ona i Robbins proslavili 70. godišnjicu braka.

I Jeannine se zaljubila. Udala se 1949. i rodila petero djece. Robbins se još uvijek sjećao svoje Jeannine. Još uvijek je imao 75 godina staru crno-bijelu fotografiju dražesne Jeannine. Veteran je otputovao u Normandiju u Francuskoj kako bi se pridružio proslavi 75. obljetnice Dana D. Robbins se nadao da će vidjeti Jeannine u gomili. Kad su mu se francuski novinari obratili kako bi čuli njegovu priču iz Drugog svjetskog rata, Robbins je zatražio pomoć. Poželio je ponovno vidjeti svoju lijepu Jeannine. “Sigurno je nikada neću vidjeti”, rekao je veteran.

Srećom, novinari su pronašli Jeannine. Živjela je u domu umirovljenika u Montigny-lès-Metzu, Moselle, oko 28 km od mjesta gdje su se prvi put sreli. Robbins nije mogao sakriti uzbuđenje. Čak je i poljubio osobu koja je donijela radosnu vijest. Sastanak je dogovoren i Robbins i Jeannine podijelili su dugi zagrljaj. Da, zaboravila je svoj engleski, a Robbins nije mogao progovoriti ni riječ na francuskom. Držali su se za ruke i uživali u trenutku. “Uvijek sam te volio. Nikad mi nisi izašao iz srca”, rekao je Robbins Jeannine. “Rekao je da me voli. Toliko sam razumjela ”, rekla je radosna gospođa novinarima koji su prevodili.

Robbins je pokazao fotografiju koju je toliko dugo držao kod sebe. “Ovo si ti“, rekao je, ostavljajući Jeannine bez riječi. Pa, zašto nije posegnuo za njom? “Oduvijek sam mislila na njega, misleći da će možda doći. Voljela bih da se vratio”, rekla je Jeannine. “Znate, kad se vjenčate, nakon toga više ništa ne možete”, odgovorio je američki veteran. Robbins je otišao nakon nekoliko sati kako bi se pridružio proslavi Dana D. Jeanninein muž također je umro. Jeannine i njezin američki dječak obećali su ponovni susret. “Jeannine, volim te djevojko”, rekao je Robbins nakon što joj je mahnuo zbogom i poljubio Francuskinju. Oči su im se ispunile suzama. Morali su ponovno reći “zbogom”.

Izvor: Healthy Food House

Komentari