U napadu na pulskog umirovljenika sudjelovao pripadnik oružanih snaga RH?!

62
policija-lisice
Photo: Ilustracija

Trojica nasilnika koji su u nedjelju ujutro pretukli 69-godišnjeg umirovljenika na terasi kafića na Danteovom trgu u centru Pule, sinoć su uhićeni.

Pulska policija zaprimila je jučer, oko 11,50 sati dojavu iz pulske bolnice da se kod njih nalazi muškarac koji je ozlijeđen na Danteovom trgz u Puli. Policija je na mjestu događaja utvrdila je da su tijekom noći tri nepoznata počinitelja nakon verbalnog sukoba, fizički napali 69-godišnjeg muškarca. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policijski službenici su u večernjim satima uhitili dvojicu muškaraca koji se dovode u vezu s događajem. Jedan je uhićen na području Pule,a drugi na području Zagreba. Policija je tijekom nedjelje nastavila tragati za trećim počiniteljem. Uhićen je navečer na području Zagreba.

Istraga je pokazala da je jedan od napadača pripadnik Oružanih snaga RH.

Tim je povodom reagiralo Ministarstvo obrane.

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH“, priopćili su ih Ministarstva obrane.

 

Komentari