U Hrvatskoj danas 86 novih slučajeva, mjere na granicama produžene

20

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je o stanju koronavirusa u posljednjih 24 sata:

“U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 738. 127 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirana je 1381 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 5224 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 86 u protekla 24 sata. 4341 osoba se oporavila, a dosad je preminulo 145 osoba. Do sada je ukupno testirano 120.336 osoba, od toga 1381 u protekla 24 sata.”

Stožer je danas produžio odluku o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja se odnosi na državljane trećih zemalja. Božinović je tom prilikom kazao: “Produžili smo mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je istjecala jučer. Kao što znate, ona je danas produžena. Postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući, a prije svega tranzitirati kroz Republiku Hrvatsku. Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mjere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice.”

U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novooboljelih osoba, a izliječen je jedan pacijent. Tako je trenutno aktivno 11 slučajeva na tom području, a ukupno ih je do sada izliječeno 140. U KBC-u Rijeka nalaze se 2 osobe, a 9 osoba je u samoizolaciji.

Najviše novozaraženih nalazi se u Zagrebu, gdje je i zabilježeno 13 oboljelih iz privatnog Doma za starije i nemoćne osobe. U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaražen je turist, a u Varaždinskoj županiji prethodno pozitivni roditelji na koronavirus zarazili su dijete koje ima blage simptome.

 

Komentari