Svetište Majke Božje Snježne – najposjećenije u Gorskom kotaru

81
majka božja snježna

Svetište Majke Božje Sježne smješteno u Ličkom polju u fužinarskom kraju jedno je od najposjećenijih u Gorskom kotaru, a i šire. Svake godine, 5. kolovoza slavi se blagdan Majke Božje Snježne kojeg rado slave domaći i strani posjetitelji.

5. kolovoza pao snijeg

Svetište datira još od 1733. godine kada su prema predaji Ličani krenuli obnavljati ruševnu drvenu crkvu Sv. Ivana Krstitelja koji je Ličane doveo u Lič. Crkva se stalno rušila i kada je 5. kolovoza pao snijeg napravila se kapelica od snijega i u njoj se ukazala Majka Božja. Upravo zato danas naselje Lič u općini Fužine ima izgrađenu crkvu u čast Gospi Snježnoj.

Bogat program u petak i subotu

Sveta misa u Svetištu održat će se 5. kolovoza s početkom u 10:30 sati, a nakon misnog slavlja uslijedit će prigodan kulturno-zabavni program tijekom kojeg će nastupiti Trio Bajs. Bogatu ugostiteljsku ponudu pratit će i ponuda domaćih OPG-ova.

Proslava će se nastaviti i u subotu, 6. kolovoza kada posjetitelje u centru Liča s početkom u 17 sati očekuje još jedan interesantan program praćen domaćom ugostiteljskom ponudom. Najmlađi će uživati u atraktivnim dječjim igrama u kojima mogu sudjelovati i odrasli. „Kamena s ramena“, bacanje potkove, kreativne radionice te tematsko mini igralište, tj. dvorac na napuhavanje bit će izvor radosti i veselja, a od 19 sati održat će se nastup grupe Impuls.

majka božja snježna

Tijekom oba dana, posjetitelji će imati priliku uživati u idiličnoj, panoramskoj vožnji atraktivnim vlakićem iz centra Fužina do Svetišta u petak, tj. do Liča u subotu. Cijena vožnje je promotivna za sve posjetitelje i iznosi 15 kuna, a za djecu do 4 godine starosti je besplatno.

Više informacija o sadržajima fužinarskog kraja potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

L.B.

Komentari