Rijeka – Ukrajina: Rujevica je u srijedu bila obojana u plavo-žutu boju

77

Hrvatski nogometni klub Rijeka i reprezentacija Ukrajine odigrali su u srijedu humanitarnu utakmicu. Nogomet je ovoga puta bio pomalo u drugom planu, iako na travnjaku nije nedostajalo želje i trke za dokazivanjem, naglasak je ipak bio na humanitarnoj noti.

Uoči početka utakmice na travnjak stadiona HNK Rijeka izašli su Darijo Srna i Igor Jovičević umotani u ukrajinsku zastavu zahvalivši se svima na podršci poslavši ujedno poruku podrške svima u Ukrajini.

– U ime Ukrajine želim se zahvaliti Rijeci i cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa – rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Stadion je bio obojan u plavo-žutu boju koja krasi ukrajinsku zastavu, a ukrajinsku himnu prepunu emocija uoči utakmice izvela je Svitlana Tarabarova. S nogometašima Rijeke i Ukrajine na travnjak su izašli mališani Nikita i Andrii koji su svoj dom u Ukrajini zamijenili Rijekom.

– Drago nam je da smo imali priliku ugostiti reprezentaciju Ukrajine i hvala svima koji su došli na utakmicu i podržali nas u ovoj humanitarnoj akciji, rekao je Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka.

Više od dvije tisuće Riječana, ali i Ukrajinaca, pokazalo je veliko srce i svojim dolaskom na stadion HNK Rijeka i na taj način dalo potpori Ukrajini i njezinoj reprezentaciji koja se nalazi u Ljubljani na pripremama pred nadolazeće utakmice.

Iako je rezultat ostao u drugom planu, ostalo je zabilježeno da je utakmica okončana remijem (1:1), a pogotke su postigli Garmaš (24′) za Ukrajinu i Drmić (37′) za Rijeku.

Na kraju se stadionom zaorio pljesak i skandiranje: Ukrajina, Ukrajina!

L.B.

Komentari