Projekt “Ruke pomažu”- U Viškovu od ponedjeljka s radom kreće šest gerontodomaćica

14

U četvrtak je u Općini Viškovo održano svečano potpisivanje ugovora o radu sa 6 odabranih žena za posao gerontodomaćice u prisustvu općinske načelnice, Sanje Udović, njezinih zamjenika Snježane Podobnik i Denisa Mladenića i voditeljice ureda načelnice, Irene Gauš.

Cilj projekta je zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene izašle iz sustava skrbi (domova za djecu), udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice Projekt „Ruke pomažu“ financira se u potpunosti (100%) iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta koji traje 30 mjeseci je 2.715.572,50 kuna.

Općinska načelnica Sanja Udović zahvalila je kandidatkinjama što su se odazvale na natječaj za zapošljavanje i prihvatile posao gerontodomaćice temeljem kojeg će se pružiti pomoć tridesetak osoba koje su u potrebi, starijim i nemoćnim osobama i osobama koje su u nepovoljnom položaju čime ovaj projekt ima i humanitarni karakter. Načelnica je istakla kako su projektom osigurana sredstva i za nabavku kućanskih higijenskih potrepština na mjesečnoj razini za sve uključene korisnike.

Nove zaposlenice Općine Viškovo s radom započinju u ponedjeljak, 15. travnja 2019. god. te će paralelno polaziti program osposobljavanja za gerontodomaćicu čime će unaprijediti znanje i vještine. S njima je sklopljen ugovor o radu na 24 mjeseca.

Osim zapošljavanja gerontodomaćica, načelnica je najavila i zapošljavanje voditelja projekta za vrijeme trajanja projekta.

 

Komentari