Potpredsjednika srpske nacionalne manjine u Viškovu pretukao nasilnik poznat i Haškom tribunalu

50

Potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva Radoje Petković pretučen je 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu. Napadač je bio Ilija Glavić, kojemu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. Stanje Radoja Petkovića je još uvijek kritično.

Do napada je došlo nakon prepirke Petkovića i Glavića u kafiću. Petković je krenuo prema svojem automobilu, a Glavić ga sustigao i napao. Nije bilo svjedoka, no napad je zabilježen nadzornim kamerama.

Petković i Glavić nisu se poznavali, a nije ni jasan motiv napada. Pravni savjetnik Vijeća srpske nacionalne manjine Milan Eraković rekao je da je moguće da je napad etnički motiviran. Petković je bio miroljubiv tip osobe, ističu njegovi poznanici, a prihvaćao je sve nacionalnosti, prenosi portal Novosti.

Ilija Glavić na listi je osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal 2006. predao Tužilaštvu BiH, a poznat je i tužilaštvu Republike Srpske. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu.

Komentari