Njemačke policajke na dvotjednoj praksi na Kvarneru

76
policajke njemačka
Foto: Pu primorsko-goranska

U protekla dva tjedna na stručnu praksa u Policijskoj upravi primorsko – goranskoj odrađivale su  policijske službenice iz Njemačke. Riječ je o 22-godišnjakinji koja u matičnoj zemlji obavlja poslove interventne policije te 24-godišnjakinji koja radi u kriminalističkoj policiji, a ovo im je prvi put u Republici Hrvatskoj.

Tijekom dvotjednog boravka na području ove uprave upoznale su se s radom svih rodova policije pa su tako obavljale su policijske poslove u Policijskoj postaji Mali Lošinj s ispostavom Cres te potom u Postaji pomorske policije Rijeka.

Osim toga, upoznale su se s radom Jedinice specijalne i interventne policije te su bile na osiguranju nogometne utakmice Rijeka – Gorica.

 
Sudjelovale su u obavljanju poslova kriminalističke policije te temeljne policije u I. policijskoj postaji Rijeka

Prije dolaska u Policijsku upravu primorsko – goransku provele su tjedan dana na praksi u Zagrebu gdje se vraćaju sutra i gdje će ostati još tjedan dana prije povratka kući.

U razgovoru spominju da im se najviše svidjelo raditi u Jedinici specijalne i interventne policije te što su bile u prilici prisustvovati policijskom očevidu.

Nakon završetka radnog djela dana, obilazile su Rijeku i okolicu istaknuvši da im se najviše svidjela Trsatska gradina, a planiraju posjetiti i još poneku prirodnu ljepotu Gorskog kotara.

Komentari