Krnjevo dobiva novu ulicu

17

Građevinski radovi započeli su na području Krnjeva gdje će se izgraditi nova ulica planske oznake U1 s pripadajućom infrastrukturom. Novom ulicom ukupne površine od 4. 106 m2 i dužine 280, 21 m bit će omogućen pristup budućem poslovno-stambenom kompleksu Krnjevo, a njezin smještaj planiran je od područja križanja s državnom cestom D8 (Liburnijskom ulicom) sa zapadne strane do Ulice Mirka Čurbega na istočnoj strani.

Gradnja nove ulice odvit će se u dvije faze. Prva faza obuhvaća dio nivoa nosivog sloja kolnika s izvršenim prelaganjima i izgradnjom svih instalacija koje su utvrđene projektom. Za navedenu fazu predviđeni su radovi u trajanju od 7 mjeseci. Izvođenje završnog sloja asfalta s prilazom prema zgradi trgovačkog centra, asfaltiranje sjevernog nogostupa, uređenje zelenih površina te postavljanje signalizacije predviđeni su za drugu fazu izvedbe.

Za novu ulicu U1 projektnu dokumentaciju izradila je firma Građevno projektni zavod d. d. iz Rijeke, a provedbom javnog natječaja za izvođenje radova odabrana je firma Vodogradnja d. o. o. iz Kukuljanova. Radovi će biti završeni 1. lipnja 2021. godine uz ukupan trošak od 7. 600 000 kuna (s uključenim PDV-om), a nadzornikom gradnje imenovana je firma Karloline Lič d. o. o. iz Liča.

Komentari