HNK Rijeka posjetio OŠ Srdoči i podržao prezentaciju sportske lektire iz kompleta knjiga “Olimpijskih priča”

82

Hrvatski nogometni klub Rijeka u srijedu je posjetio Osnovnu školu Srdoči. Naime, u suradnji s Riječkim sportskim savezom u okviru akcije “Ri Move” i HNK Rijeka podržao je prezentaciju dva nova izdanja knjiga sportske lektire iz kompleta “Olimpijske priče” – “Super Luka” i “Bosonogi Pele” koje govore o životu dvaju poznatih nogometaša – Peleu i Luki Modriću.

Sportska lektira dio je projekta “Ri Move” Riječkog sportskog saveza, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovnih škola. Riječ je o jedinstvenoj sportskoj publikaciji, a djeci nudi razvoj kulture čitanja kroz sportsku tematiku.

Prezentaciji novih knjiga prisustvovali su Željko Jovanović, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zdravko Ivanković, pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

Nensi Čargonja Košuta, knjžničarka OŠ “Srdoči”, pročitala je odlomak iz knjige o Luki Modriću, a zatim su Anton Krešić i Mato Stanić, nogometaši Rijeke, podijelili su svoja iskustva o tome kako su se počeli baviti nogometom, da li uživaju u ulozi nogometaša, evociravši pritom uspomene na svoje školske dane.

Riječki nogometaši pritom nisu došli praznih ruku darovavši školi nogometne lopte, te potpisavši veliki broj autograma razdraganoj djeci koja su tako imali prilike upoznati svoje uzore.

L.B.

Komentari