Riječani pokazali velik interes za treću dozu!

41

Ovaj tjedan Hrvatska je krenula s cijepljenjem trećom dozom protiv Covida-19. Princip je jednak kao i kod prve doze: nije se potrebno naručivati, a cijepiti se može na cijepnom punktu ili preko obiteljskog liječnika. U prvom dijelu na cijepljenje se pozivaju imunokompromitirane osobe, osobe u domovima za starije, zdravstveni djelatnici, osobe starije od 65 godina, osobe s invaliditetom te ukućani osoba koje spadaju u rizične skupine.

Dr. Danijela Lakošeljac iz Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a za Novi list je kazala: „Mi smo spremni za cijepljenje trećom dozom, cjepiva imamo dovoljno, količine nisu upitne. Moram priznati da je zasad velik interes, ljudi nas svakodnevno zovu i raspituju se kad i gdje mogu doći po treću dozu cjepiva. Treba naglasiti da će cijepljenje trećom dozom biti istim redoslijedom kao i kad smo krajem prošle godine započeli s cijepljenjem protiv koronavirusa. To znači da će se prvo cijepiti imunokompromitirane osobe, korisnici i djelatnici domova za starije, zdravstveni djelatnici, stariji od 65 godina i kroničari, ali i ukućani imunokompromitiranih i izrazito osjetljivih osoba. Treću dozu, nakon ovih prioritetnih skupina, mogu primiti i oni koji su se drugom cijepili prije najmanje šest mjeseci, odnosno osobe koje su završile primarno cijepljenje, dok je onima koji su preboljeli COVID-19 dovoljno jedno cjepivo.“

U Rijeci je trenutno velik interes za cijepljenje trećom dozom, a cijepiti se moguće u Dvorani Zamet radnim danima od 8 do 15 sati, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ od ponedjeljka do petka od 15 do 18 sati, subotom od 8 do 15 sati, a nedjeljom i praznikom od 10 do 14 sati.

L.B.

Komentari