Dječjoj bolnici Kantrida donirana sredstava prikupljena na Humanitarnom karnevalskom balu i prodajom božićnih kuglica

Predajom simboličnog čeka Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, lokalitet Kantrida donirano je 100 tisuća kuna prikupljenih na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom balu te prodajom božićnih kuglica u sklopu humanitarne akcije Rijeka Adventa ”Kuglice dobrih želja”.

29

Simboličan ček predstojniku Klinike za dječju kirurgiju doc. dr.sc. Harryu Nikoliću dr.med.jučer je uručio  gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Prikupljena svota namijenjena je Klinici za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka za nabavku specifične medicinske opreme – uređaja za transplantaciju kože i pripadajućih pločica te atraumatskog cistoureteroskopa, koji se koristi u liječenju bolesti mjehura.

Zahvalivši se svima koji su sudjelovali u organizaciji humanitarnih akcija i donaciji sredstava, dr. Nikolić je istaknuo kako će ova donacija pomoći liječnicima dječje bolnice u radu s malim pacijentima.
Država se brine o bolnici, ali nam svaka donacija omogućava da kvalitetnije obavljamo svoj posao,“ kazao je dr. Nikolić.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako su u petnaest godina, koliko se organizira Humanitarni karnevalski bal, sredstva čak tri puta bila namijenjena dječjoj bolnici.
Nadam se da će uskoro početi radovi na novom lokalitetu bolnice za majku i dijete na Sušaku, posebice što bi se upravo danas trebao izabrati izvođač radova. I kad bolnica bude izgrađena, uvijek će trebati nova oprema, a tu uvijek možete računati na Grad Rijeku i njegove brojne partnere u humanitarnim akcijama,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, zahvalivši se svima koji su pomogli ostvarenju ovog humanog cilja.

Zadovoljstvo i ponos do sad najuspješnijim Humanitarnim karnevalskim balom izrazila je u ime suorganizatora, Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid, predsjednica udruge Amira Predovan, a kako bi to bilo moguće ostvariti uvelike su pridonijeli i sponzori Riječkog karnevala i Humanitarnog karnevalskog bala.

U ime jednog od sponzora, naftne kompanije INA, član uprave Ivan Krešić kazao je kako je tvrtki velika čast sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji, što će nastojati činiti i u godinama koje su pred nama. Događaju je prisustvovao predstavnik još jednog sponzora, član Uprave Jadrolinije Rijeka Goran Frković.

donacija1

Primopredaji donacije prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, zamjenici gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš i Marko Filipović, pomoćnik ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga doc. dr. sc. Tomislav Jakljević, dr. med., pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te volonter humanitarne akcije ”Kuglice dobrih želja” Marko Rubinić, budući da organizatorica Lara Duvnjak nije mogla prisustvovati događaju.

Sredstva su prikupljena na Humanitarnom karnevalskom balu održanom 2. ožujka 2019. godine u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, u sklopu 36. Riječkog karnevala te u sklopu Rijeka Adventa 2018. godine odnosno humanitarne akcije ”Kuglice dobrih želja”.

Komentari