Vitasović mix u izvedbi Vokalne skupine “Vetta”

109

Motivirane predivnim reakcijama na prvu snimku „Istrijanski medley“ koja je zajedno sa spotom objavljena u kolovozu 2021. godine, Vettice su osmislile novi projekt. Naime, te godine, Vetta je proslavila 10 godina postojanja i rada pa je takav projekt savršeno zaokružio obljetničku godinu.

Sada, 3 godine kasnije, ponosno predstavljaju novi uradak. Riječ je o spoju sedam pjesama istarskog pjevača Alena Vitasovića u vokalni aranžman pod nazivom Vitasović mix. Ideja je nastala spontano tijekom jedne probe i razgovora o budućim planovima, međutim ista se čuvala godinu dana čekajući pravi trenutak. Krajem 2023. godine, shvatile su da je 2024. – godina za realizaciju. Alen Vitasović ove godine slavi 30 godina karijere pa simbolika godine objave ovog miksa nije izostala. Bilo je izuzetno teško odabrati samo nekoliko pjesama, s obzirom na bogati glazbeni opus Alena i na to da, zapravo, Vettice sve njegove pjesme vole i rado slušaju. Kao i u slučaju Istrijanskog medleya, Vettice su snimanje u studiju ponovno doživjele kao predivno, izazovno, zanimljivo i poučno iskustvo. Autor vokalnog aranžmana je Luka Demarin, dok je audio snimka snimana u studiju Ivana Popeskića u Lovranu koji potpisuje i glazbenu produkciju. Vizual je pripremila Margareta Širola, a video za YouTube Karlo Marković.

Vitasović mix je premijerno predstavljen i pušten u eteru Radio Istre u petak 5. srpnja, na Alenov rođendan. Vokalna skupina je tu simboliku iskoristila i da Alenu prenese lijepe želje i čestitke. Mix je od istog dana dostupan na YouTube kanalu Vokalne skupine „Vetta“.
“Bio nam je pravi užitak, ali i izazov, vježbati i naučiti odabrane hitove koji su kroz ovaj aranžman dobili novo, zanimljivo ruho”, poručile su iz Vokalne skupine “Vetta”.

vokalna skupina vetta
Vokalni aranžman: Luka Demarin

Luka Demarin je rođen 1993. godine, diplomirao je Kompoziciju na Glazbenoj akademiji u Ljubljani te Glazbenu teoriju i Klavir na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Aktivno se bavi i klasičnom i popularnom glazbom, a trenutačno je zaposlen kao profesor harmonije na Muzičkoj akademiji u Puli.

Glazbeni producent: Ivan Popeskić

Klavijaturist, aranžer i glazbeni producent Ivan Popeskić rođen je u Rijeci 1976 g.  gdje 1992 g. i započinje svoje profesionalno glazbeno djelovanje. Tijekom karijere  nastupa na  jazz festivalima i drugim glazbenim događanjima širom Hrvatske, Slovenije, Italije, Švicarske, Njemačke, Turske, Danske, Norveške, Bugarske, Sad-a i drugim zemljama.
Kao aranžer i producent surađivao je i surađuje s mnogim hrvatskim izvođačima kao što su Massimo Savić, Josipa Lisac, Radojka Šverko, Gabi Novak, Vanna,  Oliver Dragojevic, Ibrica Jusić, Arsen Dedić, Marko Tolja, Šajeta, Zoran Predin, Severina, Neno Belan,  Elvis Stanić Group, Songkillers, Tamara Obrovac, Nina Kraljic, Antonela Doko, Zoran Predin, Matija Dedić i mnogi drugi.. Kao aranžer često surađuje kao vanjski suradnik Glazbene proizvodnje HRT-a, Jazz orkestra HRT-a.

Dobitnik je mnogih nagrada, kao što su STATUS za najboljeg klavijaturistu (2004 i 2005) te mnogih PORIN nagrada.

Pjesme u mixu:

Ne moren bež nje, tekst i glazba: Livio Morosin
Česta priko mora, tekst i glazba: Dražen Turina Šajeta
Niš mi se ne da, tekst i glazba: Robert Pilepić
Ja ne gren, tekst i glazba: Robert Pilepić
Jenu noć, tekst: Livio Morosin, glazba: John Hiatt
Nisi više mala, tekst i glazba: Livio Morosin
Gušti su gušti, tekst i glazba: Livio Morosin

Komentari