„Tete pričalice“ hrabro koračaju dalje!

472
tete pričalice

tete pričalice

Danas je u Informativnom centru Grada Rijeke, održana konferencija u povodu nastavka i širenja projekta “Pripovjedač/ica priča u Dječjoj bolnici“. Ove godine održati će se dva seminara i dodatne edukacije za volontere.

„Poželjne su i tebe i barbe pričalice koji su itekako važni djeci, pošto donose raznolikost koju žene ne mogu pružiti. Također primaju se i starije zainteresirane osobe.“ istaknula je Ksenija Vičić, predsjednica Strukovne udruge za promicanje dobrobiti djece Portić, pošto svake večeri udruzi treba oko 7-9 volontera.

2011.godine odrađeno je 1868 sati; 2012. 2368 sati a 2013. čak 3238 sati, što jasno pokazuje uspješnost projekta.

tete pričalice

„U početku je bilo mnogo skepse, a sada smo uvjerili sve da radimo dobru stvar i mnogi žele biti dio našeg vlaka. Zaista se radi o kvalitetnom projektu, koji utječe na kvalitetu života djece za vrijeme liječenja. Djeca silno učestvuju, raduju se i očekuju tete pričalice“ dodala je prof. dr.sc. Jelena Roganović, pročelnica Odjela za onkologiju i hematologiju, KBC-Lokalitet Dječja bolnica Kantrida.

21.rujna u okviru manifestacije Hrvatska volontira oglašen je početak inicijative, koja je već prikupila dvadesetak prijava. Prvi seminari biti će održan 2. 3. i 4. listopada, a drugi krajem siječnja te će se primiti prvih 60 prijava.

Edukacija traje tri dana, a pružaju je stručnjaci različitih profila. Također, bitna je novost organizacija edukacije u Splitu, što znači da se projekt „Tete pričalice“ uspješno širi i u ostale gradove.

„Rijeka ima jak i žilav civilni sektor a tete pričalice su uistinu postale trend!“ naglasio je prof.dr. sc. Predrag Šustar, dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, koji je od 2009.godine uključen u suradnju.

Ujedno je naglašena velika uloga studenata u pomoći oboljeloj djeci te korisnost iskustva koje im mijenja perspektivu i obogaćuje obrazovanje.

„Želim da se koncept narativne medicine i dalje njeguje i da se pretvori u program koji će zaživjeti na sveučilištu. Dugoročni cilj jest pretvoriti ga u diplomski studij“– zaključio je.

Prijavnice su na web portalu.

Foto: Udruga Portić

Komentari