Zvuci i okusi otoka Paga u Celju

U petak i subotu Celjem su odzvanjali zvuci otoka Paga i širili se mirisi tradicionalne paške kuhinje, a sve u sklopu manifestacije "Zvuci i okusi otoka Paga" koja je privukla više od četiri tisuće posjetitelja.

1189

Dvodnevnim zajedničkim nastupom gradova Novalje i Paga te općina Kolan i Povljana predstavljene su vrijednosti i ponuda otoka Paga kao jedinstveni, cjeloviti doživljaj, neposredno prije početka nove turističke sezone.

Sve je počelo u petak u trgovačkom centru Citycenteru gdje su od popodneva do zatvaranja na stolovima izložene i servirane paške delicije, a sve uz pratnju glazbenog nastupa Klape Sol. Spoj modernog i autohtonog privukao je brojne posjetitelje koji su zastali poslušati, kušati i u konačnici kupiti domaće proizvode izložene na stolovima u samom središtu ovog modernog trgovačkog centra koji je vrvio ljudima.

Gostoljubivost Pažana - Silvana Pogorilić supruga načelnika općine Povljana nudila je domaće proizvode
Gostoljubivost Pažana – Silvana Pogorilić supruga načelnika općine Povljana nudila je domaće proizvode

Bio je to izvrstan uvod u manifestaciju koja se drugi dan u subotu od ranog jutra nastavila na Krekovom trgu, glavnom trgu Grada Celja, gdje su se ponovno nudili birani proizvodi, ali i prezentirala ukupna turistička ponuda uz osobni kontakt koji se pokazao najboljom vrstom promocije.

Vrijedne ruke kuhara s Paga
Vrijedne ruke kuhara s Paga

Građanima je na štandovima servirana prava gastronomska gozba. Nudio se paški sir, plava riba sa žara, crni rižoto od sipe, makaroni sa skutom, probavalo maslinovo ulje i domaća vina, jednom riječju delicije, čiji su mirisi privlačili ljude i zadržavali ih dugo na trgu.

Probali smo paški sir i odličan je!
Probali smo paški sir i odličan je!

Istovremeno na velikoj pozornici u sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su klapa Kolanjke iz Kolana, Navalia iz Novalje, Sol iz otoka Paga te kulturno umjetničko društvo KUD Družina iz Paga.

celje-klapa

Na pozornicu se se popeli i gradonačelnici te načelnici koji su pozdravljali okupljene građane, složno izrazili zadovoljstvo manifestacijom te pozvali sve građane Celja i sve Slovence da i ove godine dođu na Pag i tamo provedu svoj godišnji odmor. Kao domaćin svoje građane je pozdravio i skupu nazočio i gradonačelnik Celja Bojan Šrot, kojemu su se ujedno svi gradonačelnici i načelnici zahvalili na izuzetnom gostoprimstvu. U organizaciji ove zahtjevne manifestacije iskazao se celjski poduzetnik Roman Šumak, veliki prijatelj otoka Paga koji na njega već godinama redovito dolazi.

Načelnik Povljane Ivica Pogorilić, gradonačelnik grada Paga Željko Maržić, gradonačelnik Celja Bojan Šrot, gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo, Josip Zubović načelnik Kolana te poduzetnik Roman Šumak
Načelnik Povljane Ivica Pogorilić, gradonačelnik grada Paga Željko Maržić, gradonačelnik Celja Bojan Šrot, gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo, Josip Zubović načelnik Kolana te poduzetnik Roman Šumak

Zajednički nastup dobro je došao i izlagačima, sa čijih su štandova proizvodi doslovno nestajali, a sklopljena su i nova poznanstva i prijateljstva koja će još jače povezati ove dvije prijateljske destinacije. Slovenci se već tradicionalno, bilo kao turisti ili kao vikendaši, na Pagu osjećaju kao kod kuće, a poruka je jasna – otok Pag nudi za svakoga ponešto.

Paška čipka uvijek mami uzdahe
Paška čipka uvijek mami uzdahe

U predstavljanju otoka Paga uživale su tako sve generacije, uz obećanje Celja da će otoku Pagu uzvratiti posjet već u rujnu ove godine.

Komentari