U subotu se održava prvi “Kostrena Bike”

26

U želji da obogate ponudu sadržaja namijenjenih rekreaciji i razvoju cikloturizma, Kostrena je uredila 26 kilometara mountain bike staza koje će predstaviti na novom sportskom događanju „Kostrena Bike“, čije će se premijerno izdanje u obliku vođene biciklističke ture održati u subotu 30. ožujka 2019.

Prijave te start i cilj ture bit će na parkiralištu preko puta „sidra“, prepoznatljivog simbola Kostrene.

Start biciklističke ture je u 10 sati s okvirnim trajanjem od dva sata. Prijave započinju u 9 sati.

Prijaviti se mogu svi koji posjeduju adekvatnu opremu. Na turi mogu sudjelovati i djeca, no isključivo u pratnji odraslih. Sudionici će biti podijeljeni u dvije grupe koje će se formirati prema zahtjevnosti staza, o čemu će upute dobiti prilikom prijave. Sudjelovanje je besplatno.

Novouređene staze klasificirane su u dvije kategorije – srednje zahtjevna, dužine 13,8 km i zahtjevna, dužine 12,4 km.

Obje staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije. Uz biciklističke oznake, čitavom dužinom staza postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze, a koje će sudionici Kostrena Bike ture imati priliku i pobliže upoznati tijekom kratkih zaustavljanja i prezentacija.

Već za drugu godinu planirano je proširivanje sadržaja mountain bike i trail utrkama te potencijalno drugim sportskim sadržajima koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.

Komentari