Kupači s područja Slavonije i Baranje vrlo brzo će se moći osvježiti u novoizgrađenom bazenu s valovima u Bizovačkim toplicama, najvećem te vrste u Hrvatskoj. Izgradnja ovog bazena impresivne veličine preko 2000 m2 vodene površine samo je prva od tri faze investicijskog ciklusa koji su iz Sunce koncerna d.d. najavili odmah nakon kupnje Bizovačkih toplica u lipnju 2014.

Simulacija interijera nove zgrade lječilišta
Simulacija interijera nove zgrade lječilišta

Uskoro će se znati točan datum otvaranja, no po komentarima na društvenim mrežama i interesu medija vidi se da ljudi željno iščekuju ovu novost u ponudi toplica. Paralelno s bazenom, nova zgrada lječilišta sa 116 soba. Omogućit će gostima na terapiji potrebnu udobnost dok koriste blagodati bizovačke termalne vode za svoj oporavak. Otvorenje lječilišta očekuje se u jesen ove godine.

Simulacija nove zgrade lječilišta Bizovačke toplice
Simulacija nove zgrade lječilišta Bizovačke toplice

Treća faza investicijskog ciklusa odnosi se na rekonstrukciju i opremanje hotela Termia, u kojem će se nadograditi dodatnih 30 soba. Početak rada obnovljenog hotela očekuje se za Novu godinu 2016.

Čitav projekt investicija u Bizovačke toplice realizira se na površini od 31.521,25 m2, a ukupno iznosi oko 120 milijuna kuna, od čega se 100 milijuna odnosi na nova ulaganja.

Plan je i u sljedećih godinu do dvije udvostručiti broj zaposlenih, s trenutnih 60 na otprilike 120 zaposlenih.

Foto: Bizovačke toplice