Tour of Croatia: 5 etapa – 5 dana – 840 km

906

Na veselje svih ljubitelja biciklizma, čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih 8 World Tour ekipa i 1 hrvatska od 22. do 26. 4. 2015. prepedalirat će 5 županija i 10 gradova. Ovaj petodnevni biciklistički event uz nacionalnu televiziju prenosit će i Eurosport.

Od Plitvica do Učke

Svjetska biciklistička elita starta u Makarskoj, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli. “Ova je utrka idealna za promociju hrvatskih prirodnih ljepota, jer njezina trasa vodi kroz nacionalne parkove Krka i Plitvice te tri parka prirode Biokovo, Velebit i Učka”, naglasio je nedavno na pressici povodom predstavljanja utrke ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Treća etapa vozit će se od Plitvica do Učke, a prolazni cilj u Rijeci bi trebali proći 24. travnja u 14, 30 sati. Sadržaji koji će pratiti ovu sportsku manifestaciju u Rijeci će se održavati od 12 do 18 sati, a aktualnosti možete pratiti i na Facebooku.

 

TReća etapa
Foto: Facebook stranice manifestacije Tour of Croatia

Pregled etapa:

1. Makarska – Split (160 km)

2. Šibenik – Zadar (180 km)

3. NP Plitvice – Učka (228 km)

4. Pula – Umag (152 km)

5. Varaždin – Zagreb (118 km)

Ako još niste shvatili značaj ove važne utrke, dodajmo da je ona tek stepenicu niže rangirana od Tour de Francea ili Giro d’Italia. Dovoljan razlog za otvaranje nove biciklističke sezone u velikom stilu.

Projekt Tour of Croatia je nešto što je nedostajalo u našoj zemlji, nešto što u svijetu  postoji već godinama i što se koristi za promociju tvrtki, institucija i svih segmenata društva. Uz spomenutu promociju, svaki će grad dobiti trajnu vrijednost, ucrtanu biciklističku rutu koju će kasnije može promovirati kao dio cjelokupnog Tour of Croatia. Ovaj projekt postavljen je kao višegodišnji, a uz natjecateljski i sportski karakter, Tour of Croatia želi promovirati biciklistički sport, zdrav i aktivan način života i cikloturizam“, naglasio je event i marketing direktor utrke Ivan Črnjarić.

Lana Klobas

Komentari