Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča članice su skupine The Frajle. Činjenično stanje po kojemu su one u stvari četiri vokala i dvije akustične gitare ne može nikako dočarati što The Frajle jesu. Obrade kojima su osvojile publiku 2009. godine njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih na glazbenoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih glazbenih usmjerenja.

The Frajle uspjevaju ono što mnogima nikako nije jasno – na jednom koncertu podjednako držati publiku napetom izvodeći skladbe u rasponu ruske ciganske do aktualne pop-rock glazbe. Nastupi The Frajli nisu tek izvedbe skladbi već interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi bez rezerve i, ono što mnogi kritičari opravdano ističu, puno pozitivne energije i radosti. Ponekad se čine kao kabaretska skupina, a svemu pridonosi njihova upečatljiva kostimografija koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene.

Obrade kojima su osvojile publiku 2009. posebnost su koja ih izdvaja od ostalih na glazbenoj sceni.

Već prvi album nazvan “Naš prvi album s putovanja” izazvao je iznimno dobre kritike i pridonio sve većoj posjećenosti koncerata Frajli. Nakon objavljivanja EP-a „A strana ljubavi“ na kojemu su i dvije nagrađivane obrade “Meni trebaš ti” te “Čukni vo drvo”, The Frajle su ponovno posegnule u kajdanku splitskog autora Zdenka Runjića i pokazale da postoji neraskidiva veza između njih i “Runjićevih večeri”, tako je u novom ruhu izašla pjesma “Imala je lijepu rupicu na bradi” koja će se naći na novom albumu koji izlazi na jesen.

The Frajle u Lisinskom nastupaju 29. i 30. travnja, oba dana s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 100, 120 i 140 kuna mogu se kupiti na blagajni Lisinskog i online na www.lisinski.hr.