Čuvena britanska platforma Festicket prošlog je tjedna proglasila hrvatski festival Fresh Island najboljim europskim hip-hop, RnB & Urban festivalom za 2015. godinu. Festival koji se ovoga ljeta održava tek četvrtu godinu zaredom, “zaradio je” tako već nekoliko titula jednog od 10 najboljih festivala u Europi.

Festicket je jedan od najvećih britanskih servisa za kupovinu karata i cjelokupnih turističkih paketa za glazbene festivale diljem svijeta, a u svojoj ponudi broje preko 120 festivala. U njihovoj selekciji 10 najboljih hip-hop, RnB i urban festivala, Fresh Island slijede londonski Wireless te pulski Outlook festival. Pogledajte popis svih 10 festivala.

Fresh Island festival je već objavio prvi val izvođača koji će od 15. do 17. srpnja nastupiti na najpopularnijoj party destinaciji u Hrvatskoj, plaži Zrće. Na glavne pozornice klubova Papaya (proglašenog najboljim hrvatskim klubom i 20. najboljim klubom u svijetu prema izboru čitatelja časopisa DJ Mag), Aquarius i Kalypso popet će se neke od najvećih aktualnih zvijezda žanra, Action Bronson, Pusha T, Just Blaze, Joey Bada$$, Danny Brown, Migos, Tropkillaz i Skepta, a trodnevni glazbeni spektakl popratit će i brojni dodatni sadržaji kao što su dnevni Boat i Pool partyji, prvi hrvatski plesni kamp Adria Dance Camp, filmske projekcije, DJ natjecanja, izleti te ponuda ekstremnih i vodenih sportova.

Nakon rasprodanih “early bird” karata, uskoro kreće i novi val prodaje karata. Obzirom na interes iz europskih zemalja i SAD-a, ne sumnjamo da će i on brzo planuti.