Povratak Faithlessa u Zagreb

Dvodnevno open air događanje Zagreb Calling na rasporedu je 13. i 14. srpnja na stadionu na ŠRC Šalati.

199

Headlineri drugog dana u utorak 14. srpnja su britanski Faithless, jedno od najvećih imena elektronske glazbe protekla dva desetljeća. U Zagreb se vraćaju u sklopu turneje kojom obilježavaju 20 godina karijere na kojoj će posjetiti neke od najvećih svjetskih pozornica. Bend se ujedno vraća na svjetsku scenu remix albumom Faithless 2.0, a na pozornice live nastupom u punoj koncertnoj postavi kojim će rasplesati prvi Zagreb Calling.

Faithless 2.0 je projekt u sklopu kojeg je Faithless pozvao velikane elektronske glazbe da remiksiraju katalog njihovih radova. Sve su to redom ljudi koji su i njih inspirirali tijekom vlastite karijere, a uključuju imena kao što su Avicii, Tiesto, Rudimental, Flux Pavilion, Above & Beyond, Booka Shade, Claptone, High Contrast, Eric Prydz, Purple Disco Machine ili pak Armin Van Buuren. Uz prvu obradu “Muhammad Ali” za koju je zaslužan High Contrast, friško je vani i duga verzija “Tarantule” za koju je zaslužan Booka Shade. Svakako se u ovom katalogu obrada ističe legendarna stvar “Insomnia” koju je obradio Avicii, “God is a DJ” koju je Tiesto, Rudimentalova interpretacija stvari “Mass Destruction”, ali i neke nove stvari iz radionice Faithlessa.

Uz velika imena elektronike, Faithless je osigurao da album služi i kao platforma za nove talente kao što su Disciples, Until The Ribbon Breaks i Autograf. Faithless 2.0 će biti objavljen u rujnu 2015. godine.

Faithless

Ususret ovom velikoj obljetnici i koncertu, još je u ovim krajevima svjež njihov nastup iz ožujka 2011. godine u rasprodanom Domu sportova. Zbog velikog interesa i rasprodane Male, koncert je premješten u Veliku dvoranu. Odlična atmosfera i niska hitova kojima je ovaj bezvremenski bend rasplesao Zagreb i učvrstio stare te stvorio nove fanove ostao je u sjećanju kao jedan od najboljih zagrebačkih koncerata. Suprotno najavama o tadašnjem razlazu nakon velike turneje, na kraju zagrebačkog koncerta Maxxi Jazz je poručio da će se jednom opet vratiti, što svjedoči o količini energije koja je te večeri prštala Domom sportova. Upravo to novo ukazanje benda imamo priliku vidjeti na Zagreb Callingu.

Najdraži gradski otvoreni koncertni prostor, stadion na ŠRC Šalati, će 13. i 14. srpnja će tako u dva daba ugostiti velikane rock i elektro scene. U ponedjeljak 14. srpnja tako će nastupiti legendarni Billy Idol, uz Partibrejkerse i Psihomodo Pop, dok drugi dan, utorak 14. srpnja, predvode Faithless kojima se priključuju Nipplepeople i Detour.

U prodaji na službenim prodajnim mjestima Eventima nalaze se dnevne ulaznice, posebno za ponedjeljak i posebno za utorak po cijeni od 229 kn. Taj iznos ostaje do dva dana prije koncerata kad se penje na 249 kn.

Komentari