Sastojci:
• krumpiri
• 1 pivo
• 100 grama maslaca
• 2-3 režnja bijelog luka
• sol, papar
• ružmarin, majčina dušica, peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
Pripremite vatrostalnu posudu.
Izrežite svježi peršin, ružmarin i majčinu dušicu
Krumpire operite, ogulite i izrežite na četvrtine.
U većoj teflonskoj tavi rastopite maslac ( pazite da ne zagori) i ispržite krumpire na naglo da dobiju hrskavu koricu.
Prebacite ih u vatrostalnu posudu i dodajte sol, papar, ružmarin, majčinu dušicu i izmješajte.
Ulijte pivo i pecite dok ne ispari skoro cijelo pivo. Na pola pečenja promješajte i okrenite krumpire da se pivo prožme. Ako želite da krumpiri budu zapečeni povećajte temperatura na 250 stupnjeva zadnjih 5 minuta.
Dobar tek!
Komentari