“Ma koji život, ma koji teatar” – Mani Gotovac predstavila novu knjigu

570

mani gotovac
Pred njima su blistali autoritativni govornici iz književnog svijeta, a moć kazališta ogledno su prikazali glumci Judita Franković i Mislav Čavajda te – vrhunskom točkom imitiranja autorice – redatelj Miran Kurspahić.

„Živimo u vremenima kada je teatar u zapećku, ali uvijek ga možemo buditi, to je ta strast. Oni koji se loše osjećaju, u teatru se najbolje osjećaju”, kazala je Mani Gotovac pred više od 120 što uzvanika, što štovatelj(ic)a.

mani gotovac

U tom je 60-minutnom mini-teatru autorica, kao i publika, uživala u svakoj minuti dinamičnog programa. Prva je promotorica, književnica Milana Vuković Runjić, kazala kako ova knjiga govori uvelike i o njenom životu. Akademik Zvonimir Mrkonjić priznao je kako je tek počeo čitati ovaj vrijedan roman o kazalištu na 500 stranica, a potom je svojih pet minuta dobio pjesnik poznatiji kao dugogodišnji TV voditelj, Aleksandar Stanković.

U provokativnom je rafalu, između ostalog, popularni Aco autoricu upitao boji li se kako će joj Severina svojim dolaskom ukrasti naslovnice u medijima!

severina

Cijenjena psihologinja Mirjana Krizmanić novi je potencijalni bestseler slikovito usporedila šetnjom kroz čarobni arboretum Trsteno, a priču je zaključio leksikograf Velimir Visković. „Mani je pisac pun strasti, ali istovremeno i uvrnute pameti, što je jako uzbudljivo“, kazao je urednik knjige Ma koji život, ma koji teatar.

Priznanje liku i djelu Mani Gotovac dolaskom su pružili: predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik HAZU Zvonko Kusić, Veljko Bulajić, Igor Mandić, Krešimir Dolenčić, Vlatka Vorkapić, Dubravka Vrgoč, Vojo Šiljak, Ivica Propadalo, Severina Vučković, kao i brojni djelatnici iz kulturnog i javnog života Hrvatske.

knjiga mani gotovac

Knjigu hibridnih, žanrovski neodređenih zapisa Mani Gotovac od 1968. do 2013. godine „Ma koji život, ma koji teatar“ u ožujku je objavila Profil Knjiga. Cijena je 189 kuna.

Komentari