Ivana Popović na plivačkom maratonu s posebnim ciljem

Na tradicionalnom plivačkom maratonu Šilo - Crikvenica, najstarijem i najvećem na Jadranu, ove godine sudjeluje i poznata hrvatska dizajnerica, s posebnim razlogom.

230

Ivana Popović već je dva puta pobijedila rak, prvo grla maternice s 28 godina , a potom rak dojke prije tri godine. radi se dakako o iskustvima koja mjenjaju poglede na život, pa i ona otad živi svaki dan kao da je posljednji, odnosno odlučila je poraditi na kvaliteti života. Čuvši za ovaj maraton, ova iskusna plivačica, koja se rekreativno bavila i ronjenjem, odlučila se uključiti i otplivati 3,5 kilometara dugu rutu za sve svoje prijateljice kojih više nema i sve žene oboljele od raka koje sada vode svoje bitke.

Kao jedna od 350 prijavljenih odlučila se sudjelovanjem pobijediti predrasude vezane uz ovu bolest i kvalitetu života nakon odstranjivanja dojke. Za današnji maraton se pripremala punih mjesec dana, a u svemu su joj pomoć i podrška bile članice foruma za borbu protiv raka dojke Europa Donna.

Ovo joj je prva ovako avantura, a koliko nam je poznato, prvi je put i da netko sudjeluje na najstarijem jadranskom maratonu s ovakvim plemenitim ciljem. Stoga joj svi u redakciji držimo fige, krajnji plasman je nebitan, bitan je razlog, a on svakako zaslužuje podršku!

Komentari