Ginger blog

525

Drage moje, danas imam priču o naočalama. Bilo onima za sunce ili onima za vid, dobre naočale mogu uokviriti svaki look i biti dobar modni detalj. Ja obožavam naočale za sunce, imam nekoliko komada, no bez obzira na to uvijek se uvlačim u optike da bi isprobala neke nove i da bi vidjela što se nosi.

Ove godine isto kao i prošle Ray Ban model Wayfarer doživjele su svoj veliki šareni comeback. Od običnih crnih do onih najšarenijh modela uveselili su mnoga lica i pokazale da su uvijek dobrodošle i među starijim generacijama koji su već godinama vjerni tom brendu a onim mlađim.

Kada govorim o Ray Ban naočalama ne mogu izostaviti njihov popularni avijatičarski model. Također u modernijim verzijama, limitiranih boja, polariziranih stakala uvijek se nose i vječni su klasik. Isto kao i wayfarerice nose ih tate, piloti, šoferi ali i mame i njihove kćeri. Dakle oba modela nose i muškarci i žene pa ih možete ukrasti dečku ili tati ako niste nabavile svoj par.

Ray ban također ima i naočale za vid zanimljivih retro oblika i boja i zaista su zanimljive. Moram naglasiti da su trenutno u modi velike naočale za vid koje treba znati nositi. Nezgodan model može nas prikazati grubljima ili starijima nego što jesmo a to nikako ne želimo.

Velike glamurozne naočale za sunce u stilu Jackie Onasis također su vrlo moderne. Prekrivaju pola lica i dobre su zbog nekoliko stvari. Nama ženama pružaju osjećaj sigurnosti da izađemo van bez make-up, možemo samo sa ružem, odaju neku tajnovitost i glamurozne su. Ove naočale su vrlo efektne i sofisticirane i moglo bi se reći da nikada ne izlaze iz mode, dizajneri prate ukus kupaca pa ih izrađuju u kombinaciji sa zlatom, srebrom, cirkonima, i u raznim plastikama. Crne, smeđe ili neke u boji savršen su dodatak svakoj ženi. Ja obožavam crne naočale koje imaju zadimljenu leću i moje ljubimice su Prada Butterfly model.

Ne mogu ne spomenuti londonsku dizajnersku kuću Cutler&Gross koji izrađuju sunčane naočale vrlo zanimljivih inovativnih oblika. Njihova inspiracija je u transformaciji lijepih djevojka u prekrasne žene. Već 40 godina brinu o vidu nekih od najpoznatijih ljudi na svijetu. Vrlo su posebni modeli i ističu se u moru naočala, često su se podsmjehivali tim modelima međutim danas su postale statusni simbol i ultimativni must have komad. Ja bi ih preporučila odvažnim pomalo umjetničkim tipovima ljudi.

I za kraj meni jako smiješne naočale a to su lenonice. Sigurno svi znate da ih je prvi isfurao John Lennon zato su i dobile taj naziv. Šuška se da bi upravo lenonice mogle postati apsolutni hit u proljeće ljeto 2011 godine što znači da njihovo vrijeme opet dolazi. To je jako smiješno s obzirom da su uvijek glasile kao antimoda i fashionisti ih nisu voljeli. Za mene jedan vrlo delikatan oblik i ne znam što je insipriralo dizajnere za revival. Možda Beatlesi a možda Lady Gaga. U svakom slučaju meni su fora i vjerojatno će izgledati puno bolje nego one koje sam ja nosila u osnovnoj školi.

Bilo sunčano, oblačno ili sumračno ja sunčane naočale ih volim nositi sve do mraka. To mi je najzanimljiviji modni dodatak i volim pronaći one savršene i onda uživati u njima. Nadam se da sve imate svoj omiljeni par, u slučaju da nije tako trk u kupovinu. Nema veze što je vani snijeg.

p.s. nešto od ovoga našla sam na e-Bayu
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=130257603737

http://global.ebay.com/CUTLER_AND_GROSS_EYEWEAR_M0919_CB_45_18_NEW_/270653935991/item

http://global.ebay.com/New_Prada_Sunglasses_18I_S_Butterfly_1AB_3M1_RRP430/390263790141/item

http://global.ebay.com/JOHN_LENNON_JON_LENON_BEATLE_STYLE_SUNGLASSES_BLUE_BNWT/280579182971/item

Ginger.

Komentari