49 aktivnosti na 36 lokacija – počinje Rijeka psihologije!

85

rijeka-psihologije

U tjednu od 17. do 23. veljače održat će se brojna predavanja, radionice, dani otvoreni vrata te tribine na različitim lokacijama.

„Cilj projekta je popularizacija psihologije, građanima će se prezentirati što sve psihologija radi, s čime se psiholozi bave i kako svojim radom mogu pridonijeti poboljšavanju života zajednice.“ otkrila je Ines Jakovčić predsjednica organizacijskog odbora Rijeke psihologije i djelatnica Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra.

Programske aktivnosti provodi više od 50 psihologa, a volonterski sudjeluje oko 40 studenata. Programom su obuhvaćene razne teme poput upravljanja ljudskim resursima, hiperaktivnosti, straha, roditeljstva, organizacije vremena i ostale.

RijekaPsihologije

„Grad je prepoznao važnost ove manifestacije kojom će psihologiju predstaviti ljudi koji se njome bave u praksi, a mi ćemo saznati stvari koje su bitne za naš život i njegovo poboljšanje“, dodala je Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Manifestacija ima i humanitarni karakter te će se tako ove godine prikupljati sredstva za Dječji vrtić Rijeka, za nabavu specijalizirane opreme za djecu s motoričkim oštećenjima, prodajom promotivnih predmeta na štandovima na Korzu te u Zapadnom trgovačkom centru.

Program počinje u ponedjeljak ujutro konferencijom Psihologija za gospodarstvenike u 3. Maju, a svečano otvaranje će se upriličiti u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Cjelokupni program manifestacije Rijeka psihologije.

Komentari