National Geographic: Valentinovo provedite u Istri!

167

par-istra

Početak obilježavanja Valentinova počinje u vrijeme staroga Rima. Car Klaudije II. zabranio je ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlaska u rat.

Svećenstvo je moralo poštovati odluku, ali je svećenik Valentin ipak potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. 14. veljače Valentin je po carevoj naredbi pogubljen. Nedugo nakon smrti narod ga je proglasio svecem pa tako danas i mi slavimo Valentinovo – Dan zaljubljenih.

Svi zaljubljeni taj dan žele provesti na romantičnim lokacijama, a National Geographic Traveller smjestio je Istru u društvo top 10 destinacija na kojima je idealno provesti Valentinovo.

Smještena na osmom mjestu Istra je nazvana hrvatskom Toskanom, krajolikom koji obiluje brežuljcima, dolinama i selima, žitnim poljima, vinogradima i nasadima maslina. Posjetiteljima također predlažu razgled poluotoka balonom.

Na prvom mjestu nalazi se Post Ranch Inn u Kaliforniji, a svoje mjesto na ljestvici su našli i Eiffelov toranj te Via Dell’Amore.

Photo: Istra.hr

Komentari